Jacko három felvételét törölték a létező összes streaming platformról, miután azokról éveken át állították, hogy más énekli, nem a pop királya – közölte a Sony. A „Breaking News“, a „Keep Your Head Up“ és a 50 Centtel készült „Monster“ a „Michael” című válogatás-albumon hallható, amelyet másfél évvel Michael Jackson halála után, 210 december 10-én dobtak piacra.

Néhány rajongó már régóta állítja, hogy a szóban forgó három felvételen nem Michalel Jacksont hallani, hanem Jason Malachi, amerikai előadó énekli azokat. A Sony tagadta az állításokat, annak ellenére, hogy 2011-ben maga Malachi is megerősítette, hogy a dalokat ő énekli. Később a menedzsere cáfolta az információt, és „hamisnak” nevezte a publikációt.

Most a Sony mégis úgy döntött, hogy eltávolítja a felvételeket, „minthogy ez a legegyszerűbb és legjobb módja annak, hogy egy és mindenkorra véget lehessen vetni a dalokkal kapcsolatos vitának.”
A döntésnek semmi köze a felvételek eredetiségéhez – írta a Michael Jackson vagyonkezelőivel közös közleményében a Sony, hozzátéve, hogy a Michael című album másik hét felvétele továbbra is elérhető marad a streaming platformokon.