A 14. századra tehetjük a szaloncukor ősét, melyet fondant-cukornak hívnak és a franciák alkották meg. Az édesség német cukorművesek közvetítésével jutott el hozzánk, mégis hungarikumként tartjuk számon. Ennek oka, hogy az első fondantgyártó gépek tulajdonosa Stühmer Frigyes, hamburgi cukrászmester volt, aki hazánkban telepedett le. Majd később, a XIX. századtól vált szokássá a világon egyedül nálunk, hogy a karácsonyfára aggatjuk ezt a finomságot. Nézzék meg mai karácsonyi történetünket Sckarek Zsuzsa tolmácsolásában! [embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=W5lKfVGY1EI[/embedyt] Kellemes ünnepeket kíván, az Oxygen Media!
NEKED AJÁNLJUK
A magyar film napja a Wosinsky Mór Múzeumban
Május 4-én várják a filmek szerelmeseit. 2018 óta április 30-a a magyar film napja, annak emlékére, hogy 1901-ben ezen a napon mutatták be Zsitkovszky Béla...