Felújították Pakson a Szentháromság teret. A helyszín kedden lett átadva.

– A mai nappal visszaáll a rekonstrukciót megelőző forgalmi rend a Szentháromság téren, a beruházás műszaki átadása augusztus 10-én kezdődik el – jelentette be Szabó Péter polgármester az augusztus 3-i sajtótájékoztatón, amit Süli János tárca nélküli miniszterrel és Pálmai Klára önkormányzati képviselővel tartottak a helyszínen.

Nem várt esemény szakította félbe a munkálatokat

A munkálatok során nemcsak a látható felületek újultak meg, hanem kicserélték a közműveket, a légkábeleket földkábelekre cserélték, és új parkolókat is kialakítottak. A parkolók kiépítésén egyelőre még dolgoznak, mivel egy váratlan esemény, pincebeszakadás történt, de a forgalmat emiatt nem kell korlátozni, illetve a kivitelező iskolakezdésre egészen biztosan elkészül a munkálatokkal.

Nem ez az első hely, amit felújítottak

Pálmai Klára (Fidesz-KDNP), az egyes számú választókörzet önkormányzati képviselője azt mondta az eseményen, hogy a városvezetésnek gondja van a felújításokra, 2019-ben Anna utca újult meg, 2020-ban a Kömlődi út, idén pedig a Szentháromság tér, ami fontos terület a városi közlekedésben.  

 

Kép: facebook.com