Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Múlt héten, Tolnán a magyar költészet napjához kapcsolódó programok zajlottak. Elkezdődött a „Hozz egy verset magaddal!” projekt, amelyet Dobainé Pintér Mária iskolakönyvtáros álmodott meg.

Csütörtökön a Wosinsky iskola, pénteken a Széchenyi iskola könyvtárába érkeztek a felolvasásra vállalkozó gyerekek. Idén már negyedik alkalommal szervezték meg a programot és évről-évre nő az érdeklődők száma. 2023-ban is meglepően nagy volt az érdeklődés, összesen 130-an vettek részt a szavaláson.

A legkedvesebb versek listája egyre bővül. Az idén Petőfi Sándor és József Attila költeményei mellett Nemes Nagy Ágnes, Kányádi Sándor, Devecsery László, Nagy László és Csukás István művei voltak a legnépszerűbbek.

Azt hinnék, de nem csak a jó tanulók szeretik a verseket. Szívesen mentek a könyvtári programra olyanok is, akik egyébként nem a legjobb képességűek, illetve nagyobb közönség előtt, színpadon nem szívesen szerepelnének.