A magyar utánpótláskorú kosárlabda csapat a B divíziós U16-os Európa-bajnokságon szerepelt. A csapatot három paksi játékos is erősítette: Kékesi Kolos, Pavlík Botond és Buglyó Barna.

Ukrajna ellen játszottak

A bajnokság utolsó napján a 13. helyért játszottak Ukrajna ellen. Az első öt percben fej fej mellett haladtak a csapatok, 10-10 után 27-15-re léptek el a magyar fiúk. A második etapot Pavlik hármasával indították, ezután azonban az ukránok átvették a vezetést, de Kékesi két triplájával újra a magyarok vezettek. A gyorsindításból szerzett pontok terén nagyon ügyesen játszottak, bár a játék menete alatt hol vezettek, hol hátrányban voltak, de Mészáros és Kékesi tripláival és a csapat remek összjátékával végül legyőzték az ukrán csapatot és így a 13. helyen végeztek a magyar fiúk.

U16-os B divíziós Európa-bajnokság – Bulgária, Szófia, Triaditza Hall

Magyarország – Ukrajna 82-79

Magyarország csapata: Gyürk 4, Buglyó 7/3, Keller 7/3, Lukácsi 7, Laar 4. Csere: Angyal 8, Kékesi 20/12, Mészáros 11/9, Szita 7, Fonyó 2, Pavlik 5/3.

Az Európa-bajnokságon 10 nap alatt 8 meccset játszottak, ebből 5 győztes és 3 vesztes volt, emellett rengeteg tapasztalatot szereztek a fiúk, ami a fejlődésüket segíti.

Képek: ase.hu