Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Igaz, hogy az utóbbi időben inkább a drasztikus beavatkozásairól szóltak a hírek, de Madonna (1958) fellépéseit még mindig korát meghazudtoló lendület és hév jellemzi. Szinte hihetetlen, hogy 40 éves zenei pályafutását ünnepli, melynek keretén belül Celebration elnevezésű turnéra indult a rajongók legnagyobb örömére. Ennek utolsó, legnagyobb állomása (összesen 80 volt) Rio de Janeiróban, a híres Copacabana strand volt.

A fanok a legjobb helyekért már napokkal korábban letáboroztak a parton, mely mentén végig óriáskivetítők biztosították a látványt. A hangszórókból pedig már az énekesnő  megjelenését megelőzően is a slágerei szóltak. Az ingyenes koncert méreteiben is hozta az ikonra jellemző monumentalitást, hisz rekordszámú, közel 1.6 millió (!) ember bulizott együtt a sztár jól ismert slágereire -mint például a Vogue, a Like a Prayer, a Ray of Light, Don't Tell Me, a Live To Tell és a La Isla Bonita-. A 2 órás műsor alatt olyan brazil sztárok is megjelentek a színpadon, mint Anitta vagy Pabllo Vittar.  A díva a tőle megszokott extravagáns, egyedi és tüzes műsorral, valamint látványos jelmezekkel, díszlettel és fényjátékkal kápráztatta el a közönséget – olvasható a TIME oldalán. Ennyi ember esetén a szervezőkre is komoly feladat hárul; víz osztásával, locsolással, tűzoltók és rendőrök jelenlétével igyekeztek garantálni a biztonságot és az emberek testi épségét. 

Madonna zenei nagysága vitathatatlan és ezt a szombati fellépésén (május 4.) ismét bizonyította!