Az Agrárminisztérium tájékoztatja az érintett gazdálkodókat, hogy az elektronikus Gazdálkodási Napló (eGN) elektronikus úton történő vezetésével és feltöltésével kapcsolatban 2024-ben is az idei szabályok lesznek az irányadóak, azaz jövőre is elegendő lesz egyszer feltölteni azt.

A gazdálkodók adminisztratív kötelezettségeinek egyszerűsítése érdekében 2023. év elején elindult az elektronikus Gazdálkodási Napló

– írja oldalán a Nébih.

Az új közigazgatási szolgáltatás a különálló e-permetezési napló, Gazdálkodási Napló és nitrát adatlap rendszerekben található adatokat integrálja. Amennyiben a gazdálkodóként úgy döntenél, hogy a 2023. évre vonatkozóan papír alapon vezeted, akkor az ott rögzített adatokat legkésőbb 2024. január 31-ig fel kell töltened a Nébih eGN-felületére.

Figyelem! Marad az egyszeri feltöltés

Vagyis 2025. január 1-jétől kell naprakészen feltölteniük az adatokat az elektronikus gazdálkodási naplóba, és a papír alapon vezetett 2024-es gazdálkodási naplókat legkésőbb 2025. január 31-ig fel kell tölteniük a Nébih elektronikus Gazdálkodási Napló felületére.
 

(Forrás: AM Sajtóiroda, fotó: pixabay)