Ismét megrendezik a Múzeumok Őszi Fesztiválját, amibe a Wosinsky Mór Megyei Múzeum idén is becsatlakozik. A 2021-es fesztivál kiemelt témája a múzeumok szerepe a testi-lelki jóllét, a múzeumi harmónia megteremtésében. Szeptember 27-e és november 11-e között összesen 25 programot szerveznek a rendezvény keretein belül. Amellett, hogy időszakos kiállításokat nyitnak, rengeteg programmal is készülnek. Már korábban beszámoltunk arról, hogy szerveznek Mihály napi barangolást.

Akit más érdekel, az se csüggedjen.

Október 1-én például Raktártúrára készülnek Czövek Attila régész főmuzeológussal. Október 4-én, hétfőn kicsiknek és nagyoknak kedveznek egyaránt, ugyanis azon a napon lesz az állatok világnapja. Ennek alkalmából kutyás foglalkozást tartanak a Csiga-Biga alapítvány terápiás kutyáival.

Annak a vágya is teljesül, aki egy kis varázslatra vágyik

Október 19-én, kedden Kovács József múzeumpedagógus bűvészmutatványokkal kápráztatja el az érdeklődőket.

Kreatívkodásban is lesz része a látogatóknak

November 6-án, szombaton egy tárlatvezetéssel egybekötött kézműves foglalkozás kerül megrendezésre. Szinte minden nap lesz valami új program, szóval győződj meg róla te is, hogy megtalálod a sok közül azokat, amelyek legjobban érdekelnek. A programok nagy részére bejelentkezés szükséges.  

Kép: facebook.com