Jubileumi ünneplést tervez a ferihegyi Aeropark Repülőmúzeum. A helyszínen a látogatók megismerhetik egyebek mellett a repülés hőskorát, a Malév 66 éves történetét, valamint betekintést kaphatnak a modern légi közlekedés hétköznapjaiba, a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér és a Debreceni Nemzetközi Repülőtér kulisszái mögé is. A ferihegyi Aeropark Repülőmúzeum 1991-ben nyitotta meg kapuit. A Légiforgalmi és Repülőtéri Igazgatóság és a Közlekedési Múzeum közreműködésével létre jött repülőskanzent a 2-es Terminál közelében alakították ki.

Sokféle járművet kipróbálhatnak a látogatók

A Légközlekedési Kulturális Központ 2013 óta üzemelteti és fejleszti az Aeroparkot, amely mára az ország egyik leglátogatottabb múzeuma lett, évente mintegy 70 ezer látogatót fogad. A helyszínen jelenleg 13 légijármű mutatja be a magyar polgári repülés múltját 1946-tól a kétezres évek elejéig. Ezek mellett számtalan különleges repülőtéri földi jármű is megtekinthető és kipróbálható, a hatalmas tűzoltóautótól kezdve a repülőgép-vontatón át az előteres Zsiguliig vagy Wartburgig.

A jelenből is kapnak egy szeletet

A látogatók nemcsak a múltba kóstolhatnak bele, hanem a jelenbe is, hiszen egy szimulátor segítségével abból kapnak ízelítőt a vendégek, hogyan dolgoznak a pilóták napjaink egyik legmodernebb repülőgépén.

 

Kép: aeropark.hu