0:00
/
37 alkalommal kutattak eltűntek után

Nehéz éven van túl a Szekszárdi Kutató-Mentő Egyesület. Megtapasztalták egy tagjuk halálát, majd egy másik gyógyulását, eközben pedig embereket mentettek.

Előadásokat tartottak

Ebben az évben, egyéb szervezetek felkérésére több alkalommal vettek részt nyílt napokon, táborokban, ahol bemutatták az egyesület tevékenységét, felszerelését és rövid ismeretterjesztő előadásokkal igyekeztek felhívni a figyelmet arra, hogy a balesetek, tragédiák nagy része megelőzhető.

Pénzügyileg az egyesület próbálta túlélni az évet. Nehéz helyzetbe kerültek, de remélik, ez a következő évben megoldódik. Természetesen az eszközbeszerzés, ami az idén elindul, jövőre is folytatódik majd.

„Összesen 2022-ben 41 esetben kérték a segítségünket a hatóságok, ebből 37 olyan eset volt, amikor eltűnt személyek keresésében kellett segítséget nyújtanunk, illetve részt vennünk, 1 állatmentésnél segédkeztünk, illetve hajtottuk végre a feladatot, illetve 3 esetben hajtottunk végre egyéb hatósági feladatok támogatását.” – mondja Badacsonyi László, az egyesület elnöke.