Kezdőlap LIFE MAGAZIN Női Napozó

50 faktoros naptejjel kenegetik a malacokat Angliában

Kiakadtak az angol hőmérők: először mértek 40 fokot az Egyesült Királyságban.

Elérte a Brit-szigeteket a forró szubtrópusi légtömeg, az eddigi 21 fok helyett a hőmérő higanyszála eléri a 38-40 fokot is.

Július 19-én délután 12 óra 50 perckor a londoni Heathrow Repülőtéren 40,2 fokot mért a MetOffice (Brit Meteorológiai Hivatal), melyet végül egy tizeddel múlt felül a Coningsby-ban mért 40,3 fokos érték.

Rossz hír ez a malactartó gazdáknak, hiszen épp most zajlik a Royal Welsh Show, melyre naponta több, mint 50 000 ember is ellátogat. A látogatók a versenyeken és a szórakozáson kívül Anglia legszebb sertéseit is szeretnék megcsodálni, csakhogy a tűző nap nem igazán kedvez a kiállításnak.

A rendezvényen több gazda is arról számolt be a BBC-nek, hogy a malacokat kénytelenek napkrémmel védeni a nagy hőségben. A tulajdonosok 50 faktoros naptejjel kenegetik az állatokat, hogy extra védelmet biztosítsanak a napsütés ellen. Többen a vizes törülközőre esküsznek, és azzal borogatják őket.

"A sertések nem tudják hatékonyan hűteni magukat, kevésbé izzadnak, mint más állatok, ezért nehéz őket megvédeni a felhevüléstől" – árulta el a BBC-nek az egyik gazda.