A kerek évforduló elcsúszott, de gondolatban ünnepeltek. A közelmúltban rendezték meg a Nagymányoki Székely Kör népdalcsoportjának ötéves jubileumi találkozóját. A kerek évforduló ugyan tavaly volt, ám a pandémia miatt nem tudták megszervezni az eseményt. A sportcsarnok mögötti jó hangulatú rendezvény elején Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára, a bonyhádi-dombóvári térség országgyűlési képviselője köszöntötte a jelenlévőket.

Az elmúlt nyolcvan év…

Arról is megemlékeztek a megjelentek, hogy a bukovinai székelység nyolcvan évvel ezelőtt hagyta el Bukovinát. Fontos, hogy ne csak a múltról beszéljünk, hanem a jelenről és a jövőről is, ezért minél erősebb identitást kell átadnunk a következő generációnak. A kórus 2015-ben jött létre és célja a hagyományok és a kultúra ápolása.

Szekszárdon is ápolják a hagyományokat

Ez Szekszárdon is gőzerővel működik. A Bukovinai Székelyek Szekszárdi Egyesülete számos programot kínál a hagyományt ápolni kívánók és az érdeklődők számára. Ezt mutatja, Újvárosban a Bukovinai Székelyek Emlékparkja is. 

fotó: pixabay