Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
A rendőrök segítségét egy állatmenhely vezetője kérte, aki jelezte, kissé túlterhelt a menhely.

Az Escambia megyei hatóságoknak közel négy napjukba telt, mire sikerült befogniuk azt a több mint 600 sertést, melyek az In Loving Swineness Sanctuary által használt 3,2 hektáros birtokon szaladgáltak. John Robinson, a megye állatfelügyeleti igazgatója megosztotta, az állatmenhely vezetője kért segítséget, miután látta, hogy ezt már nem bírja egyedül.

Tavaly még csak 150 minimalac élt a területen, melyeket javarészt arra használtak a tulajdonosok, hogy lelegeljék a füvet a floridai Panhandle-i Cantonment település környékén. Csakhogy a sertések nagyon jól érezték magukat, és rendkívül gyorsan szaporodtak.

Olyan termékenyek voltak, hogy populációjuk kezelhetetlen szintre növekedett, a menhely üzemeltetője pedig végső elkeseredésében azzal hívta fel az ügynökséget:

„Ezt nem bírom tovább.”

John Robinson, a megye állatfelügyeleti igazgatója megosztotta, a befogás során a disznók „nulla érdeklődést” mutattak az együttműködés iránt az állatvédőkkel, akik több nagyobb sertést inkább hátrahagytak, hogy senkinek se essen baja:

„Nagyon nehéz, amikor ennyi állattal van dolgunk. Nem a megye felelőssége kellene, hogy legyen, hogy valaki rendetlenségét eltakarítsa. Ezen a ponton már gyakorlatilag kimerítettük az erőforrásainkat.”

Az illetékesek tehát aligha örültek a négy napon át tartó üldözésnek, ám végül felosztották a hatalmas sertéscsapatot, és a megyén kívüli farmokra szállították őket. Eközben a földtulajdonost kedden beidézték a helyi területrendezési rendelet megsértéséért, és 250 dolláros (85 ezer forint) bírság megfizetésére kötelezték.