Dombóvár, Mágocs és Kaposszekcső közösen szervezett megemlékezést a felvidéki kitelepítés 75. évfordulója alkalmából. 

A megemlékezések legfőbb mondanivalója, hogy számunkra az a legfontosabb, hogy a történelemből tanulva, úgy alakítsuk a jelenünket és jövőnket, hogy még egyszer ne történhessenek meg hasonló események. Ez a mi felelősségünk.

Forró Krisztián, a felvidéki Szövetség elnöke elmondta, hogy fájó emlék számukra április 12., azonban a kitelepítések borzalma összeköt minket, a völgységi németeket és a felvidéki magyarokat. Talpra álltak, megőrizték a magyar kultúrát, hagyományokat és anyanyelvüket. 

A Szent László Parkban a 2019-ben felvidéki leszármazottak által elhelyezett kopjafánál helyezték el koszorúikat a települések polgármesterei, szervezetei és a felsőszeliből érkezett delegáció képviselői. 

Színvonalas műsort láthattak a résztvevők

A megemlékezésen Farkas Béla, Szajk polgármestere tárogatón játszott, a Kapos­szekcsői Fúvósegyesület, Sátor Edéné, a Dombóvári Nyugdíjasok Érdekvédelmi Egyesülete Gyöngykoszorú Csoportjának tagja, valamint Goják János, Gojákné Sziveri Helga, Spanbergerné Laczkó Ivetta Mágocs képviseletében vállalták a fellépést. Végezetül Csullag Gábor diakónus tolmácsolta Felföldi László püspök úr gondolatait.