Ünnepel a "Muharay". Hazai tánckörképet mutat be a Muharay Népművészeti Szövetség a Nemzeti Táncszínházban. Zenés, táncos népviselet-bemutatóval várja a közönséget. 

Az ország számos tájegysége képviselve 

A július 17-én a Millenáris parkban és a Nemzeti Táncszínházban zajló esemény során, a fellépő táncosok több generációból és az ország számos településéről érkeznek.  A szövetség, megalakulásának 30. évfordulója alkalmából egész napos ünneplést tervez.

A Csurgó is a fellépők között

A különleges ruhadarabok világában Bathó Edit kalauzolja a közönséget, a zenéről a szombathelyi Boglya Népzenei Együttes, a szekszárdi Csurgó Zenekar és a Zengővárkonyi fúvósok gondoskodnak. A Nemzeti Táncszínházban tartott esti előadáson a táncosok tájegységek szerint – Rábaköztől Szatmárig. 

Több generáció egy a lépés

A hagyományőrző együttesek táncosainak több generációja lép színpadra, felnőtt- és gyerektáncosok, a Népművészet Mesterei, Fülöp Ferenc-díjas magyar, magyarországi cigány, német és szlovák nemzetiségű táncos szólisták.  Az este házigazdája Sebestyén Márta, valamint Sebestyén István, a Népművészet mestere, bukovinai mesemondó, zenél a Bekecs Együttes és a FixStimm Zenekar, az előadás rendezője a Muharay Elemér Népművészeti Szövetség.

fotó: csurgo zenekar FB, Sebestyén István FB