Kezdőlap SZEKSZÁRD Szekszárd - Gazdaság

A KSH most az egyéni gazdaságoktól gyűjt adatokat

A Központi Statisztikai Hivatal a gazdák birtokában lévő földterületekről, az állatállományuk nagyságáról gyűjt információkat. A válaszadás egy kormányrendelet alapján kötelező jelleggel történik. A gazdákat véletlenszerűen választják ki. Jelentősen lerövidül a kérdőív. A KSH felhasználja Magyar Államkincstár egységes területalapú támogatási adatait. Az adatok szolgáltatása történhet online formában és telefonos válaszadással.

Tóth Péter, a KSH statisztikai tanácsadója kéri, hogy minél többen éljenek az egyszerűbb lehetőséggel:

"A járványügyi helyzetre való tekintettel szeretnénk kérni válaszadóinkat, hogy lehetőség szerint minél többen vegyék igénybe az online kitöltési felületet. A KSH valamennyi érintett részére május 14-ig elektronikus vagy postai levélben megküldi a belépéshez szükséges kódot"

Lesznek, akik az adatszolgáltatás egyik választható módjával sem élnek. Őket 2021. május 26. és június 15. között a Statek Statisztikai Elemző Központ Kft. (Statek Kft.) munkatársai keresik fel. Az alkalmazottak fényképes igazolvánnyal rendelkeznek, amit kérés esetén kötelesek felmutatni.

Nyereményjáték

A Központi Statisztikai Hivatal külön nyereményjátékkal bíztatja a gazdákat, hogy online nyilatkozzanak. Százezer forintos vásárlási utalványt sorsolnak ki azok között, akik a kérdőívet május 25. éjfélig kitöltik.