Állítása szerint bőven elég neki, hogy a számára fontos emberektől informálódik.
A Good Moring Americának adott interjút Selena Gomez, amiben elmondta: négy és fél éve nem internetezett, amitől úgy érzi, jobb lett az élete. Az énekesnő elmondása szerint mentálisan hatalmas teher volt számára a folyamatos netes jelenlét, és kifejezetten felszabadultnak érzi magát azóta, hogy ezt otthagyta. 

„Boldogabb vagyok, jobban jelen tudok lenni, könnyebben kapcsolódom másokkal. Megértem az internet jelentőségét, és tudom, hogy sok szempontból a legjobb dolog, ami a világgal történhetett, de részemről inkább a számomra fontos embereken keresztül tájékozódom”.
Az énekesnő, aki 2016-ban még az Instagram királynőjének számított, akkoriban a legtöbb követővel, elárulta, a közösségi oldalait évek óta nem kezeli személyesen, habár a kontentet azért ő gondozza a háttérből. 
Gomez egyébként egy új projektje kapcsán beszélt a digitális cölibátusáról. Az énekesnő ugyanis részt vett a nemrég indult Womdermind platform elindításában, amin keresztül mentális, pszichés, lelki zavarokkal és nehézségekkel élőknek segítenek. Gomez, aki maga is nyíltan beszélt a saját nehézségeiről, többek között bipoláris zavaráról, azt mondja, a platformmal olyanoknak (is) szeretnének segíteni, akiknek nincsenek meg az anyagi forrásaik arra, hogy a mentális egészségükkel foglalkozzanak.