Kezdőlap HAZÁNK Hazánk - Közélet

A déli megyékben élők ónos esőre ébredhettek

Vasárnap virradóra, reggelre az ország déli felén sokfelé kell számítani komolyabb ónos esőre, máshol havazás lehet a jellemző, viszont északon, északkeleten többfelé csapadékmentes időre van kilátás.

Napközben fokozatosan megszűnik a csapadék, legtovább délkeleten tarthat ki az ónos eső. Napos időszakok az ország északkeleti harmadán lehetnek. Helyenként élénk lehet az északi-északkeleti szél. Hajnalban 0 és -10, kora délután -4 és +2 fok között alakul a hőmérséklet.

Riasztást is adtak ki

Ónos eső veszélye miatt több déli megyében a legmagasabb, harmadfokú riasztásokat is kiadta az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap hajnalban. Tolna, Bács-Kiskun és Csongrád, majd nem sokkal később Békés megyében adtak ki harmadfokú (piros) riasztást, ezeken a területeken a következő órákban tartós és jelentős mennyiségű ónos eső várható. Emellett Baranya és Békés megyében másodfokú (narancs), többfelé elsőfokú (citrom) riasztások vannak érvényben.

A folytatás is csapadékos lesz

Hétfőn sokfelé számíthatunk csapadékra, esőre, havas esőre, havazásra és komolyabb ónos esőre is készülni kell. Helyenként élénk lehet az északkeleti szél. A hideg reggelt követően napközben -3 és +5 fok között alakulhat a legmagasabb hőmérséklet.

Kedden felhős, borongós, helyenként tartósabban párás, ködös időre van kilátás, kezdetben északkeleten kisebb havazás még előfordulhat, majd napközben számottevő csapadék nem várható, csupán gyenge szitálás, hószállingózás alakulhat ki helyenként. Kora délután -1 és +4 fok közötti értékeket mérhetünk.