Sokunkat érdeklik a mikroszkóp alatt rejtőző részletek. Egy kis eszköz segítségével rengeteg dolgot megtudunk a világról és annak működéséről. Ebben a témában rendez kiállítást a Szekszárdi Garay János Általános Iskola és AMI, a Szent József Iskolaközpont és a Comenius Általános Iskola.

„Van egy olyan része a környezetünknek, amely általában rejtve marad számunkra. Azután belenézünk egy mikroszkópba, vagy érdekes fényképfelvételeket látunk egysejtűekről, különlegesen csiszolt felületekről, színes folyadékokról, és egy új világ tárul elénk. Innen már csak egy lépés, hogy ezt a különleges világot megmutassuk a gyerekeknek, akiknek az lesz a feladatuk, hogy rajzi eszközökkel fogalmazzák újjá ezt a látványt, felhasználva gazdag fantáziavilágukat, kreativitásukat.” – fogalmaz Jakab Géza rajztanár.

Az iskola kiállítása az intézmény egykori és jelenlegi tanítványainak munkáiból fog állni. A megnyitó január 13-án, csütörtökön 17:00 órakor lesz a Babits Mihály Kulturális Központ Bakta Galériában. A kiállítást Berlinger Attila, a Babits Mihály Kulturális Központ ügyvezető igazgatója nyitja meg. A tárlat február 5-ig lesz látható.

 

Kép: pixabay.com