Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata az orosz-ukrán háború kapcsán kialakult humanitárius vészhelyzetet érzékelve és annak várható hatásaira felkészülve elkezdte számba venni, hogy milyen lehetőségei vannak a háború menekültjeinek megsegítésére.

A Polgármesteri Hivatal továbbra is azt kéri a lakosságot, ha tudomásuk van a város területén megszálló, a háború elől nálunk menedéket találó emberekről, azt jelezzék:

+36 20 328 7583 

A telefonszámon 8-16 óra között várják a bejelentéseket. A menekülőknek a város további segítséget tud nyújtani szállás, étkezés, egészségügyi ellátás és a gyermekek napközbeni felügyelete, iskoláztatása tekintetében. 

Várják az ideiglenes felajánlásokat

Az önkormányzat a +36 20 328 7583 telefonszámon fogadja azon magánszemélyek jelentkezését is, akik a város területén található lakható ingatlanjaikat egy időre felajánlanák a menekülő családok elszállásolására és ehhez igénybe vennék az önkormányzat közvetítését.