Egle Botond neve nem ismeretlen Szekszárdon. Gyerekkorát, középiskolás éveit itt töltötte, szülei azóta is városunk lakói. Botond autista tapasztalati szakértőként, ma már egyetemi hallgatóként tesz az elfogadásért.

Az AUTIFI CSOPORT

A budapesti Autifi csoport a közösségi médiát használva igyekszik olyan hétköznapi témákat boncolgatni, amelyek tisztázásával csökkenthető az autisták és nem autista emberek közötti mindennapos megértés. Mindezt egy országos, hét állomásos turnén végzik.

Egy olyan csapat, ahol podcast keretein belül feszegetnek hétköznapi témákat. Egy autista és egy neurotipikus (nem autista) műsorvezető beszélget el két vendéggel, ugyanilyen felosztásban.

Az Esőmanóknál is kérdezték Botondot

A 2015 óta már Esőmanók Tolna Megyei Autistákért Egyesületet, a kezdetek kezdetén, 2010-ben hozták létre ESŐMANÓK Tolna Megyei Autista Gyermekekért Közhasznú Egyesület néven, az autizmussal élő gyermekeket nevelő családok. Céljuk, hogy biztosítsák az érintettek érdekvédelmét és érdekképviseletét segítő sorstársi, érdekvédelmi, szakmai segítséget nyújtsanak számukra a nevelés, oktatás, képességfejlesztés, életvezetés területén. Az egyesület szakemberek közreműködésével információs segítséget ad, felvilágosító, ismeretterjesztő programokat szervez, lehetőséget teremt az érintett szülők egymást támogató, önsegítő közösséggé szerveződéséhez. Fontosnak tartják, hogy ne csak a szülőket, hanem az érintett gyermekeket befogadó oktatás-nevelési intézmények – óvodák, iskolák, középiskolák – pedagógusait  is segítsék tanácsadással, autizmus-specifikus információval.

Botond videó bejelentkezés útján beszélt a felnőtt autizmusról. Hogy létezik-e? Hogy mi módon közelítsünk a témához?
 

fotó: Autifi oldala
videó: Esőmanók közösségi oldala