Megakarták ölni a férfit. Anyát és lányát ítélte három és fél év fegyházbüntetésre emberölési kísérlet miatt kedden a Pécsi Ítélőtábla.

Félidőben kerülhetnek feltételes szabadlábra

A két nő 2018 szeptemberében együtt próbálta megölni a nő korábbi férjét, a lány apját. Az ítélőtábla közleménye szerint a Pécsi Ítélőtábla a határozattal helybenhagyta a Szekszárdi Törvényszék februárban meghozott ítéletét, amelynek értelmében a vádlottak a büntetésük felének kitöltése után bocsáthatók feltételes szabadságra.

Békesütivel kínálták, majd torkon szúrta a lány

A vádirat szerint az elkövetéskor 19 éves szekszárdi lány huzamosabb ideje rossz viszonyban volt apjával, ezért édesanyjával – a sértett volt házastársával – elhatározták, hogy megölik a férfit. A sértetett meghívták magukhoz "békesütire".

Megkérték, hogy csukja be a szemét, majd volt felesége mögé lépett, és kezével is eltakarta a szemét.

Ezt követően a lány egy konyhakéssel szemből torkon szúrta az apját, majd a védekezni próbáló férfi szemébe darázsirtó spray-t fújt.

Elmenekült, de utolérték

A férfinak sikerült kimenekülnie a házból, de menekülés közben korábbi felesége egy gumifejű kalapáccsal többször fejbe ütötte. A férfi elfutott, de volt felesége gépkocsival utolérte, és nagyjából 30-35 kilométer per órás sebességgel elütötte. Az ítélet jogerős.