Bringázz Szekszárd! Szeptember 19-én rendezik Európa szerte az autómentes napot tartanak. Az évek óta megszervezett esemény hatására Szekszárd lakosságának nagy része is elrejti a kocsi kulcsot egy napra és biciklit ragad.

Az esemény

A Szekszárdi Sportközpont minden korosztály számára érdekes és hasznos eseményt szervez. A részvétel ingyenes, de helyszíni regisztrációhoz kötött! Az első 100 regisztrált teljesítő még egy ajándékcsomagot is kap. A rendezvényre csak megfelelő műszaki állapotú kerékpárral lehet regisztrálni. A résztvevőknek egy indulásnál kapott térképpel kell majd végigtekerniük a városon. A regisztrációra és az indulásra 8:00-11:00-ig bármikor sor kerülhet, mert nem egyszerre indulnak a résztvevők. A lényeg, hogy az indulástól kezdve maximum 120 perc áll rendelkezésre a megadott pontok felkeresésére a megadott pontok felkeresésére.

A feladat

A térképen megjelölt kerékpáros barát pontokon egy fotót kell készíteni. Aki az összes helyszínt felkeresi és a szintidő alatt visszaérkezik a kiindulási pontra számos értékes ajándékkal lesz gazdagabb.

A cél

A Sportközpont célja a program kapcsán, hogy minél több városlakót ösztönözzön arra, hogy a kerékpárt ne csak sport és rekreációs célzattal használjuk, hanem közlekedési eszközként is a mindennapok során.

 

Kép: pexels.com