Aktív évet zárt a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara 2021-ben országosan és megyei szinten is. A  mezőgazdaság, élelmiszeripar mindennapjaira is jelentős kihatással volt a koronavírus járvány. 

„Igyekeztünk megtenni mindent azért, hogy tagságunkat minél kisebb hátrányok érjék ebben az időszakban, és a kollégáink elérhetőek legyenek, ez úgy vélem sikerült is”

– fogalmazott közleményében Vendégh Edit  megyei elnök.

„Tagságunk magas színvonalú kiszolgálása érdekében falugazdász-hálózatunk szervezetten végezte egész évben a munkáját. Idén is az egységes támogatási kérelmek közel hetven százalékát, a több mint 5000 beadott kérelemből mintegy 3550-et – a kamarai falugazdászok adták be.”

Új jogszabály, megfelelő segítség

Az idén január elsején hatályba lépett családi gazdaságokról szóló törvény kapcsán a falugazdászok segítették az új jogszabály által nyújtott lehetőségek kihasználását a gazdák számára. A Nébih igazgatóságával szinte napi kapcsolatba álltak, hiszen minden eset egyedi volt. 
A tudás- és információátadás fontos feladatának is eleget tettek, a falugazdászok 60 felett tartottak csoportos tájékoztatót.