Elérhető a katasztrófavédelem legújabb tűzvédelmi tesztje. Aki kitölti teszteket azontúl, hogy felmérheti tudását, illetve értékes információkhoz juthat a tűzmegelőzéssel kapcsolatban, segíti a szakemberek munkáját is. Megtudhatják, mely területeket kell még inkább megismertetniük a lakossággal.

Témát ezúttal is a szezonális veszélyek adnak

Az aktualitás most is fontos. Télen nem véletlen, hogy például az adventi tüzekre fókuszálnak, nyáron előtérbe kerülnek a szabadtéri veszélyek.

A XXVI. online feladványban szereplő kérdések a szabadtéri tüzek, az égetés, a tűzgyújtási tilalom és az aszályos időszak veszélye témakörét járják körbe.

165 hektárnyi terület már odaveszett

Megyénkben idén már 162 szabadtéri tűzesetnél kellett beavatkoznia tűzoltóinknak. 2022-ben, a mai napig összesen 165 hektárnyi terület vált a lángok martalékává. Összesen 342 tűzoltószert riasztott a megyei műveletirányítás. 

A beavatkozó tűzoltóegységek 67 alkalommal erdő és vegetációs területek, harmincszor szemét-, illetve hulladék, 30 esetben közterület, 35 alkalommal pedig létesítmények szabad tereinél keletkezett tüzekhez vonultak. 

Július másodika, az országos tűzgyújtási tilalom elrendelése óta 101 hektáron tombolt a tűz a szabadban.

(fotó: TMKI)