Elkaplak! címmel tartanak gálaműsort a nyugdíjas artisták megsegítésére december 5-én 15 órától a Fővárosi Nagycirkuszban.

A bevételt szétosztják

A korábbi évek hagyományait követve az előadáson ingyen lépnek fel a Csillagtánc című előadás művészei, felajánlva a teljes bevételt az idős artistáknak. A teljes bevételt – az Artistaművészek és Cirkuszi Dolgozók Szakszervezetének segítségével – közvetlen kiosztják azoknak az idős artistaművészeknek, akik fiatalabb korukban hosszú éveken keresztül a magyar cirkuszművészet és Magyarország jó hírnevét építették szerte a világban, és most gyakran szerény anyagi körülmények várják a karácsonyt.

A fiatalok gondoskodnak az idősekről

A Fővárosi Nagycirkusz, valamint az Artistaművészek és Cirkuszi Dolgozók Szakszervezete által közösen szervezett gálaelőadás sokkal több mint egy kulturális-művészeti esemény. Olyan tett, amely példájával kihat az egész évre. A fiatal generáció gondoskodik azokról az idős cirkuszi művészekről, akiktől szakmájukat tanulták, akiknek munkásságát tisztelik és szeretik. Ezt az üzenetet erősíti, hogy a gálaműsor létrejöttében közreműködő valamennyi résztvevő – a porondostól a zenészig, az istállómestertől a fellépő világsztárokig – ingyen dolgozik.

 

Kép: szinhaz.org