A 60 év felettiek akciója vasárnaptól kezdődik. Háziorvosok, önkéntes orvosok és egyetemi hallgatók személyesen keresik fel a koronavírus ellen még be nem oltott időseket. György István, az országos oltási munkacsoport vezetője azt mondta, hogy a 60 év felettiek 83 százaléka kapta meg eddig az oltást, még 470 ezren vannak azok, akik eddig nem kérték. 

Az egyetemistáknak beleszámít a gyakorlatba

Az oltási akcióban részt vevő egyetemi hallgatókat a kormányhivatalok jelölik ki azon praxisok mellé, ahol az átoltottság elmarad a többi praxistól. Azok az egyetemisták, akik már legalább tíz félévet teljesítettek képzésükből, az oltást is beadhatják, az akcióban való részvételük pedig beleszámít a gyakorlati képzésükbe.  

Az iskola előtt meglehet a két oltás 

Az államtitkár arra biztatja a szülőket is, hogy éljenek a lehetőséggel, és a tanévkezdésig adassák be mindkét oltást gyermekeiknek.

A 12-18 éves korosztály oltási akciója augusztus végén kezdődik.

A harmadik dózisra a háziorvosnál, illetve az időpontfoglalón keresztül a kórházi oltópontokra is be lehet jelentkezni -ahol az orvos dönt arról, milyen vakcinát kapjon a jelentkező. Mindez érvényes a Tolna  megyeiekre is. 

fotó: pexels