Kezdőlap HAZÁNK Hazánk - Sport

Az oroszok kizárásával a magyar foci válogatott újra esélyt kap?

Március 24-én kezdődik a pótselejtező az idei labdarúgó világbajnokságra. A spanyol AS című lap átbogarászta a FIFA honlapját és megállapította: az ott közzétett dokumentumok szerint szabály arra, hogy mi történik abban az esetben, ha a sorsolása után valakit kizárnak. Ilyen esetben a nemzetközi szövetség saját hatáskörében dönthet. Öt lehetséges forgatókönyv közül az egyik biztosan megvalósul

LENGYELORSZÁG JÁTÉK NÉLKÜL TOVÁBBJUT A CSOPORT DÖNTŐJÉBE

Lengyelország ugyanis az oroszok ellenfele, a playoffdöntőben a Svédország–Csehország párharc győztesével csaptank össze. Ha nem töltik fel az oroszok helyét, akkor hárman maradnak, így a lengyelek egy meccset játék nélkül nyerhetnek meg.

SZLOVÁKIA FOGLALJA EL AZ OROSZOK HELYÉT

A H-csoportban Oroszország mögött végző Szlovákia végzett a harmadik helyen, így ők lépnek előre a tabellán és meccselnek a lengyelekkel.

NORVÉGIA

A FIFA összevetheti a csoportharmadikok teljesítményét is. Ha közülük a legeredményesebb együttes kapja meg Oroszország helyét, akkor ez a 18 pontos norvégoké lehet. 

ÉÉÉS MAGYARORSZÁG! 

Az európai vb-selejtezősorozat része a Nemzetek Ligája. Két pótselejtezős helyet az NL-ben legjobb helyen záró, az egyenes ági selejtezőben oda el nem jutó válogatottnak tartottak fenn – így került be Ausztria és Csehország, és így maradt le hazánk csapata. Ez az opció is él, így akár a Rossi csapat is kaphat hírtelen új lehetőséget, hogy újra megmérkőzzön a lengyelekkel.

MARAD OROSZOKRSZÁG

Az Orosz Labdarúgó-szövetség a nemzetközi Sportdöntőbírósághoz fordult a felfüggesztés miatt. Ha ott olyan gyorsan ritkán döntenek, azért abban is reménykedhetünk, hogy az oroszok visszavonulnak és véget ér a háború. Sajnos jelen állás szerint nem ez a legvalószínűbb opció.

Az UEFA az Európa Liga legjobb nyollc közé jutásért vívott párharcban mindenesetre már döntött. A Szpartak Moszkva felfüggesztése miatt a német Lipcse játék nélkül jutott tovább. Ahogy a legnagyobb eséllyel a lengyelek is ezt teszik majd.