dav

Tegyél egy sétát Szekszárd belvárosában. Most ezer színben pompázik az ősz. A mélyzöld, a derűsebb barna és bordó kényezteti szemünket. Mint minden évszak, az ősz is jellegzetes illatával, ködös-párás reggeleivel, színtengerével érkezik. Megélése mindenkinek mást jelent, sok mély érzést, elcsendesedett pillanatot hozhat. 


Előbb ül vállunkra a sötét

A rövidebb nappalok arra késztetik az embert, hogy többet aludjon, ami alacsony minőségű alvással járhat, így sokan fogékonyabbá válnak a szorongásra, rossz hangulatra. Ilyenkor érdemes feldobni a hangulatot egy munka után sétával, játszótér adta lehetőségekkel. Este nyugodtan gyújtsuk meg a hangulatgyertyákat. Ne várjuk meg velük az első hóesés idilli hangulatát.

Koppan a földön a gesztenye gombja, –
      inge kinyílt, csupa rongy;
vissza ki varrja a gombot a lombra,
      nincs se szabó, se bolond. 
(Baka István: Őszi esőzés)


Ne gubózz be!

A kevesebb napsütésnek is köszönhető, hogy sokaknál elmarad a korábban szinte naponta űzött sport is. A szerotonin szint csökken ebben az időszakban, ez nagy szerepet játszik az alvás és az étvágy szabályozásában, így jobban kívánod majd a tartalmasabb ételeket. Ezt utána ledolgozni nagy feladat lesz! 

Az ősz egyfajta felkészülés a télre, amit ha okosan és tudatosan csinálsz, nem lehet probléma! Ehhez próbálunk számodra is csábító képeket mutatni!

Városunk annyi szépséget rejt ŐSSZEL is!