Korszerű légzéstámogató berendezés érkezett a szekszárdi kórház gyermekosztályára vadászoknak köszönhetően.  

A jótékonysági vadászat célba ért

Az Országos Jótékonysági Vadászat Nonprofit Kft., az ország egyik legnagyobb karitatív egyesületeként, már több éve segíti az egészségügyi intézményeket jótékonysági akcióival. A tavaly decemberben megrendezett jótékonysági vadászat Tolna megyei helyszínén összegyűlt adományokból most a szekszárdi, megyei kórház gyermekosztályát juttatták egy új, korszerű orvosi eszközhöz.

Segíti a korszerűbb és hatékonyabb kezelést

A támogató együttműködésben fontos szerepe volt a Gyermekosztályt segítő, “Fejlődésben hátráltatott gyermekek” Alapítványnak is.

Az OJV NKft mintegy 850 ezer forintos adományát az alapítvány még közel 270 ezer forinttal egészítette ki és így sikerült megvásárolni a Gyermekosztály számára egy több mint 1,1 millió forint értékű, magasnyomású oxigénrendszert.

A mobil orvosi eszköz mostantól kezdve, a szekszárdi kórházban, a légúti gyulladásos betegségekkel kezelt gyermekek korszerűbb és hatékonyabb gyógykezelését fogja segíteni.

Rögtönzött bemutató

Az adományozó okiratot a napokban Fejes László, a főtámogató Országos Jótékonysági Vadászat Nonprofit Kft. ügyvezetője és Pencs János, a Regölyi Kapos-Koppány Vadásztársaság képviselője adták át Dr. Németh Csabának, a Tolna Megyei Balassa János Kórház főigazgatójának. A hiánypótló gépet, szimulált működési környezetben, Dr. Varga Imre gyermekgyógyász, neonatológus, az osztály szakorvosa, a „Fejlődésben hátráltatott gyermekek” Alapítvány kuratóriumi tagja mutatta be a támogatóknak és a sajtó képviselőinek.

A Balassa-kórház és a Gyermekosztály vezetése ezúton is köszöni az Országos Jótékonysági Vadászat Nkft. évek óta tartó, odafigyelő partnerségét, támogatását.

fotó: Balassa János Megyei Kórház