Tehetséges fiatalok diplomamunkáit tekinthetik meg azok, akik betérnek a PTE Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kar aulájában található Universitas Galériájába.

Az öt környezetkultúra szakos hallgatók öt különböző módon csillogtatta meg tudását az elmúlt hónapokban, hogy munkáik végül kiállításra kerüljenek és minden betérőt elkápráztassanak.

A dékán szerint ez egy „történelmi esemény”

Drőzer Kitti Zsanettet, Ferencz Reginát, Komáromi Márton Mihályt, Rácz Kittit és Szurop Viktóriát Prof Dr. Szécsi Gábor, PTE KPVK dékánja köszöntötte. Köszöntő beszédében elmondta, hogy most először tekintheti meg a nagyközönség az intézmény hallgatóinak diplomamunkáit és sok szerencsét kívánt a most végzett diplomásoknak.

Nem csak az iskolapadban, de az életben is kamatoztatták tudásukat

A kiállítást Bognár Andrea és Elter-Jantner Zsófia környezettervező művészek nyitották meg, akik köszöntés helyett saját életükből meséltek történeteket. A két volt környezetkultúra szakos hallgató elmondta, hogy nekik mit jelentett ez a szak és hogy mik azok a dolgok, amiket itt tanultak, ám a munkájuk során tudták kamatoztatni.

A tárlat július 3-ig tekinthető meg.