Két új csarnokot építettek

A projekt részeként CNC-megmunkáló központokat, targoncákat, marógépet vásároltak, és folyamatban van a gyártókapacitás bővítése egy 1300 tonna nyomóerejű hidraulikus présgéppel. A cég főként autóülés-szerkezeteket, hegesztett szerelvényeket, állófűtés- és kipufogó-alkatrészeket, ülésállító villanymotorokat gyárt. A gyártócsarnokok a termelés hatékonyabb szervezését segítik elő.

A 2020-ban kezdődött és idén zárult bővítést a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program 50 százalékos támogatásával valósítottuk meg. A két, együttesen 1300 négyzetméter területű csarnok építésével 20 800 négyzetméterre bővült a cégcsoport üzemeinek hasznos alapterülete.”

mondta Balogh Péter a BHG-ASZ kft. ügyvezető igazgatója.

Elsősorban autó alkatrészeket gyártanak

A szekszárdi BHG-Alkatrészgyártó Kft. (BHG-ASZ) és társvállalata, az East European Consulting Kft. a Volkswagen-Audi csoport első körös beszállítója. Emellett repülőgép-szervíztechnikai kiszolgáló egységekhez is állítanak elő alkatrészeket.

Tervek a jövőben

A tervek szerint ez év novemberétől az Eberspächer GmbH-val együttműködve gépkocsik állófűtésének égéskamráinak hegesztését végzik majd, ami évi 5 millió eurós árbevételt jelent a társaságnak. A cég 2022-től a Bosch egyik hazai vállalata számára szerel össze fűnyíró- aprítógépmotorokat, az évente 2,5 millió euró értékű tevékenységhez 50 fős üzemet hoznak létre Szekszárdon.