Kezdőlap TOLNA Tolna - Gazdaság

Bejelentették az „Év Digitális Faluja” díj pályázatát

A digitális innovációkat alkalmazó – 5000 fő alatti – települések pályázhatnak négy kategóriában Tolna megyéből is. 

Kategóriák:

  • innovatív települési környezet
  • fenntartható épített és természeti környezet
  • innovatív társadalmi és közösségi jólét
  • innovatív gazdasági ökoszisztéma.

Az „Év Digitális Faluja” díj megalapítását a „Civitas Sapiens – Okos Város” program harmadik évfordulója alkalmából tartott ünnepi konferencián Balla Attila, a Digitális Jólét Nonprofit Kft. technológiai és vállalkozásfejlesztési ügyvezető-helyettese jelentette be. Az elismerés a magyar digitális település- és térségfejlesztés egyik legrangosabb kitüntetése lesz.
 

 
Az elismerésnek köszönhetően széles körben válnak megismerhetővé a már létező hazai digitális jó gyakorlatok, elősegítve ezzel a települések közötti együttműködések kialakulását, a helyi közösségek erősödését és a térségszintű fejlesztések elterjedését.

„A díjjal ösztönözni szeretnénk a települések vezetőit, és a térségi döntéshozókat, hiszen falvaink – a magyar vidék kincsei – az okos, úgynevezett „smart” megközelítéssel nemcsak élhetőbb helyekké, de akár innovációs központokká is válhatnak.” 

– emelte ki Balla Attila. 
 
A díj a pályázó településen megvalósult okosváros-, okosfalu-módszerek és technológiák alkalmazása alapján nyerhető el. Az Év Digitális Faluja címre 2021. július 1-től lehet pályázni.