Ráadásul könnyen elkötik a járművet. Egy 58 éves faddi férfi tett bejelentést húsvét vasárnap délelőtt, hogy a tanyasoron leállított autóját ellopták. Elmondta az egyenruhásoknak, hogy egy ismerőse Fadd egyik utcájában nem sokkal korábban látott egy férfit, aki az ő kocsijával közlekedett. Elismerte, hogy  a kocsit nyitva hagyta, és még az indítókulcsot is benne felejtette.

Sikerült azonosítani a sofőrt

Nem volt ismeretlen a rendőrök előtt. Faddi tartózkodási helyén megtalálták az elkötött járgányt. A 26 éves férfit igazoltatták, a nyomozók kutatást tartottak nála, melynek során előkerült az autó indítókulcsa is.

Tettét beismerte

A rendőrök információja szerint kábítószert is fogyaszthatott, ezért drogtesztet végeztek, valamint szondát fújattak vele. Mindkettő pozitív eredményt hozott, ezért a további mintavételt sem úszta meg. Az autó a benne tartott iratokkal és egyéb tárgyakkal együtt visszakerült tulajdonosához. 

Az elmúlt hónapokban számos bejelentés volt a megyében, hogy a nyitva hagyott kocsit ismeretlen elvitte. Szerencsére csaknem minden esetben előkerült az autó és a tettes is.

Fontos!

A rendőrsg felhívja az autótulajdonosok figyelmét, hogy a KRESZ 41.szakasz 7. bekezdése szerint: „A járművet őrizetlenül hagyni abban az esetben szabad, ha a vezető gondoskodott arról, hogy a jármű önmagától el ne indulhasson és illetéktelen személy azt el ne indíthassa.”

Ennek értelmében az, aki az indítókulcsot a járműben hagyja, az a közlekedési szabályokat kisebb fokban megsérti, ami szabálysértési eljárást vonhat maga után.

 

Az autót mindig zárjuk be, és SOHA NE HAGYJUK A KOCSIBAN AZ INDÍTÓKULCSOT, mert ezzel tálcán kínáljuk a lehetőséget a tolvajoknak!