Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Megelevenedett a Hóbortos hétvége című film Írországban! Hogy mi az igazság, azt még nem tudni, vizsgálódnak az ügyben, de mindenesetre a szomorúsága mellett van egy olyan vonulata is, hogy egyből eszünkbe jut, milyen tragikomikus lehetett az eset!

Egy halott férfit vitt magával az Írország délkeleti részében lévő Co Carlow egyik postafiókjába két férfi, hogy felvegyék a nyugdíját. Az idős ember információk szerint egyikük nagybátyja volt, aki a két férfi elmondása szerint még életben volt, amikor elindultak.

A nyugdíjast két kísérője látszólag megtámasztotta, miután beléptek a hivatalba. Egy nő azonban gyanút fogott, és értesítette a rendőrséget, miután kérte, hogy azonosítsa magát, de a férfi nem tudott beszélni.
Az egyik érintett, Gareth Coakley azt állította: noha a férfi beteg volt, még élt, mielőtt elindultak volna, ráadásul egy pohár vizet is kapott, és valószínűleg a postán halhatott meg.
„Aligha fogunk egy halott embert végigvonszolni az úton, az isten szerelmére. Még életben volt, és a boncolás be fogja bizonyítani, hogy volt víz a szervezetében, és hogy mikor halt meg”– nyilatkozta a férfi.

Gareth Oakley elmondta: az idős férfi megtartása fokozatosan vált egyre nehezebbé, és végül elkezdett lecsúszni a padlóra. Az ott lévők közül többen is megpróbáltak segíteni rajta, még egy defibrillátort is bevetetettek, de a nyugdíjas korú férfi addigra már nem élt.
Az ír rendőrség szóvivője a boncolás után közölte: a hatóságok nem gyanakszanak arra, hogy bűncselekmény történt volna. Az ügyet azonban még vizsgálják.