A Garay János Általános Iskolában minden évben feléled a diákokban az ünnep szelleme és a jóság, emiatt pedig adakozásba kezdenek. Idén sem történt ez másképp. Az intézmény tanulói szüleiket és tanáraikat is meggyőzve csatlakoztak egy kezdeményezéshez.

Édességet juttatnak beteg gyermekekhez

Az iskolának nem ez az első ilyen akciója. Részt vettek már a Mosolymanók ajándékgyűjtésében, a Cipősdoboz akcióban, és többször sikeres gyűjtést szerveztek a Szekszárdi Kutyamenhelyen élő kutyusok javára is. Idén pedig immár második alkalommal csatlakoztak az Egy Tábla Szeretet elnevezésű akcióhoz. A jótékonysági gyűjtés szlogenje: Légy egy kocka a tábla szeretetben! Célja, hogy édességet juttasson el azoknak a beteg gyermekeknek, akik az ünnepeket is kénytelenek a kórházban tölteni.

A város több iskolája összefogott

Az akcióban amellett, hogy a Garay János Általános Iskola minden osztálya részt vett, nem ők voltak az egyetlenek, akik adakoztak. Sikerült a Dienes és a Baka iskolák diákjait is bevonni, együtt több mint ezer tábla csokoládét, édességcsomagot és cukorkát gyűjtöttek össze. Az adományt a szervezők juttatják el a hazai gyermekkórházakba.

 

Kép: Egy Tábla Szeretetet Facebook oldala