Huszadik alkalommal szervezték meg a rendezvényt, melyen a megyei rendőr-főkapitányság vezetője és az Országos Polgárőr Szövetség elnöke díjakat adott át a kiemelkedő tevékenységet nyújtó polgárőröknek és rendőröknek.

Bogyiszló adott otthont a XX. Megyei Polgárőr Napnak 2021. augusztus 7-én. A rendezvény díszvendége volt dr. Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke és Szabó Csaba r. dandártábornok, rendőrségi főtanácsos, megyei rendőrfőkapitány. Az eseményen részt vettek továbbá a városi rendőrkapitányok és osztályvezetőik, a megyei polgárőrszövetség elnöke, Széles János, valamint Bogyiszló polgármestere és a meghívott megyei polgárőrszövetségek képviselői és a Tolna megyében működő helyi polgárőr egyesületek tagjai.

Kitüntették munkájukat 

Az eseményen kitüntetések átadására is sor került. Szabó Csaba r. dandártábornok, megyei rendőrfőkapitány, Tolna megye közbiztonsága érdekében tett kiemelkedő munkája elismeréseként jutalmat és díszoklevelet adományozott Puskás Ildikónak, a Tolna Megyei Polgárőrszövetség titkárának. A megyei főkapitány és rendészeti helyettese, dr. Pilisi Gábor r.ezredes több tucat kerékpáros bukósisakot adományozott a polgárőröknek a biztonságos szolgálatellátás támogatásaként.  

Szép számmal vehettek át jutalmat a rendfenntartók

Dr. Túrós András az OPSZ elnöke és Széles János, megyei elnök a Polgárőr Érdemkereszt arany-, ezüst- és bronz fokozatait adományozta kiemelkedő polgárőr tevékenységéért Illés László teveli, Miklós József dombóvári és Molnár Bálint dunaszentgyörgyi polgárőröknek. Dr Kuti István r. ezredes, a Tamási Rendőrkapitányság vezetője a polgárőr tevékenységet segítő, támogató munkája elismeréseként Polgárőr Érdemkereszt arany fokozatában részesült, melyet ő is dr. Túrós Andrástól vehetett át. Zsiga Péter r. százados, a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság kiemelt főelőadója, polgárőr összekötő, a rendőrség és a polgárőrség közötti kapcsolat erősítését támogató tevékenysége elismeréseként szintén jutalmat vehetett át az Országos Polgárőr Szövetség elnökétől.

A jó hangulatú egész napos rendezvényen, a résztvevők számos kulturális-, sport- és szabadidős program közül választhattak.

 

Képek: police.hu