A szekszárdi Dienes Valéria Általános Iskolában rendezték meg a Közlekedésbiztonsági verseny megyei döntőjét. Az ORFK Országos Balesetmegelőzési Bizottsága és a Magyar Autóklub által szervezett verseny megyei döntőjét május 13-ra szervezték.

A baleset-megelőzés a fő téma

A verseny az általános iskolai tanulók közlekedésbiztonsági, baleset-megelőzési ismereteit és jártasságait mérte fel és további segítséget nyújtana a diákok oktatására. A megmérettetés során elméleti és gyakorlati feladatok is voltak.

Bölcske tarolt

A megyei döntő mindkét első helyezettje, Cserepes Viktória (12 éves) és Galó Árpád Levente (11 éves) a Bölcskei Általános Iskola tanulói közül került ki. A második helyen Kánai Dzsenifer (11 éves) és Korosecz Botond (11 éves), a Simontornyai Vak Bottyán Iskola tanulói végeztek. A harmadik helyezést szintén a Bölcskei Általános Iskola két tanulója, Fejes Fanni (11 éves) és Volman Attila László (11 éves) szerezte meg.

A szekszárdi döntő nyertesei képviselhetik Tolna megyét az országos döntőben, melyet Egerben tartanak meg június 7. és 9. között.