Kezdőlap SZEKSZÁRD Szekszárd - Közélet

Brémai muzsikusok Szekszárd módra

 Babe, a malac és egy póniló. Az elmúlt hetekben ők voltak azok a nem mindennapi állatok, akik Szekszárd utcáin kóboroltak. Babe kalandjait hónapok óta nyomon követhetjük, ha szemfülesek vagyunk, a póniló pedig néhány óra múltán szerencsésen hazajutott a gazdájához.

Delfinek is úsznak a szökőkútban

A két kalandor útja annyira megihlette a szekszárdi lakosságot, hogy a kreatívabbak azonnal mémgyártásba kezdtek. Van, aki egy velociraptort vélt látni a Garay téren, akadnak olyanok, akik egy pingvinnel futottak össze az Auchan előtt, de olyan emberről is tudomásunk van, aki a nappalijában szelídített meg egy tigrist. Persze ezek a képek és videók mind a modern technika segítségével keletkeztek, ám a Facebookon megosztva a legtöbb embernek mosolyt csaltak az arcára és egy kicsit jókedvűbbé tették a napját.

Kabalaállatok

Három napja kezdődött a 3D Íjász Világ- és Európa bajnokság és még két napig tart majd. A döntő szombaton lesz. A közösségi oldalon pár íjász szintén humorosnak találta a képeket és a velociraptort tették meg a verseny reklámarcává az eredeti puma reklámarc mellett. Arra kérik az érdeklődőket, hogy ha nem is ősi dinókra menjenek vadászni, de őket mindenképpen nézzék meg a megmérettetés közben és szurkoljanak, hogy végül megyénkből avathassunk bajnokot.