Közel 30 ezer bejelentés érkezett a biztosítókhoz.

Január végén komoly szélvihar vonult át az országon, jelentős pusztítást végezve többek között az ingatlanokon. A Magyar Biztosítók Szövetsége mostanra összesítette a vihar okozta károk összegét, és bizony nem akármilyen számla lett a vége. A magyar biztosító társaságokhoz a január végi szélvihar kapcsán több, mint 27 ezer bejelentés érkezett lakáskárokról, csaknem 2,85 milliárd forint összegben. Ehhez azonban még hozzá kell adni az ipari létesítményekből és közintézményekből érkező több, mint 1500 bejelentést, amelyek 720 millió forinttal emelték meg a végső számlát.
A legtöbb beadvány megbontott tetőkről, megrongált cserepekről, kéményekről, kerítésről, nyílászárókról, kocsibeállókról és redőnyökről szólt. A lakosságot érintő károk átlagértéke 100-120 ezer forint volt.

Habár a vihar az egész országban tombolt, a legtöbb bejelentés Budapestről, Bács-Kiskun, Pest, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Békés és Fejér megyéből érkezett. Annak érdekében, hogy a kárrendezés folyamata gyorsabb és kényelmesebb legyen, a legtöbb biztosító már online kárbejelentési lehetőséget is kialakított a honlapján, sőt már van példa élő videós kárfelvételre is.