Kezdőlap HAZÁNK Hazánk - Közélet

Csalók küldenek fizetési felszólítást gázszámláról

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Érdemes megnézni milyen e-mail címről kapjuk a levelet, ugyanis gyorsan a csalók bankszámláján landolhat a pénzünk. 

Kollégánk kapott fizetési felszólítást az MVM Ügyfélszólgálatáról, a levélben mintegy 10 000 forint befizetésre szólítják fel, látszólag a levéllel minden rendben, sokunk talán első ránézésre a viszonylag nem túl magas összeget azonnal be is fizetné, nehogy aztán gáz nélkül maradjon. 

A levélben tényleg minden arra utal, hogy az MVM-től érkezett a levél, feltüntették a fizetési határidőt, az összeget, amit be kell fizetni és még arra is van lehetőség, hogy bankkártyával pár perc alatt rendezzük a tartozást…. Na innen kezdődik a gond. Ugyanis, ha valaki idáig eljut a csalók könnyen bezsebelhetik az összeget, sőt ezen felül a bankkártya adatokhoz is hozzáférnek. 

Kitől is jött az email? 

A látszólag rendben lévő levél egy ponton bukik meg, a feladónál, ugyanis ha a levelet kapott ügyfél megnézi a feladót, akkor egy igazán érdekes email címmel találja magát szemben, jelen esetben: anaposto@bepretty.mu

Természetesen megkerestük az MVM valós ügyfélszolgálatát, ahol elmondták, hogy a napokban több ember is fordult hasonló gyanúval hozzájuk, hogy csalók kérhetnek adatot és pénzt a cég nevében. Felhívják a figyelmet, hogy az MVM Next hivatalos online ügyfélszolgálati cím ugyfelszolgalat@online.mvmnext.hu, vagy a noreply@mvmnext.hu. Az ügyfeleknek minden esetben ezekről az e-mail címekről megy a hivatalos, hiteles tájékoztatás, amennyiben új számlájuk készül.