Egyre több település csatlakozik megyénkből a TeSzedd! országos szemétszedési akcióhoz. Decsen, Kalaznón és Szekszárdon is nagy sikere volt a programnak.

Több mint ötvenen ragadtak kesztyűt

Tavaly ősszel már kilencedik alkalommal regisztrált a decsi általános iskola gyűjtőpontként Magyarország legnagyobb önkéntes szemétszedő mozgalmához. Az idei évben a helyi önkormányzat regisztrált a programra, amihez a hivatal dolgozói, a Decsi Bíborvég Általános Iskola diákjai és tanárai, valamint kilenc helyi civilszervezet is csatlakozott, így összesen több mint ötven fő vett részt a megmozduláson.

Kalaznó első alkalommal csatlakozott a TeSzedd! mozgalomhoz. Negyvenöt zsákot töltöttek meg szeméttel, amit a gyűjtési ponton helyeztek el. Az akcióban biztosították a zsákokat, a kötözőket és a kesztyűket a szedéshez.

Szekszárd valamennyi iskolája beállít megszépíteni a várost

Szekszárdon aktívak voltak a helyi iskolák diákjai és tanárai is. Május 4-én a Dienes Valéria Általános Iskola diákjai a Szent Györgyi Albert utcát és környékét, a Tolna Megyei Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Óvoda és Általános Iskola tanulói pedig a Bezerédj utcát és a Béla király teret takarították ki. Május 5-én a Déli ASzC Csapó Dániel Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium kollektívája Palánkon, a PTE Kelemen Endre Egészségügyi Technikum és Szakképző Iskola osztályai pedig a Szent-Györgyi Albert utcában szedték a szemetet. Május 6-án a Szekszárdi Garay János Gimnázium csapata a Szent István téren és a Babits Mihály Általános Iskola nebulói a Kadarka utcában tevékenykedtek. A Baka István Általános Iskola és a Szekszárdi SZC Vendéglátó Szakképző Iskola diákjai is részt vettek a mozgalmon. A Szekszárd-Újvárosi Római Katolikus Társaskör idén már második alkalommal vett részt szemétszedési programon. A Székely egyesület, a Kolping Iskola és a Garay János Általános Iskola is csatlakozott a hozzájuk.