Október 5-én és 6-án, Hajdúszoboszlón zajlott a vasúti veszélyesáru-szállítást ellenőrző állomány országos versenye. Megyénket Szendi Zoltán tűzoltó alezredes, a Paksi Katasztrófavédelmi Kirendeltség iparbiztonsági felügyelője és Kurityák Máté tűzoltó százados, a Dombóvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség megbízott iparbiztonsági felügyelője képviselték.

"A versenyen a szakterületek legjobbjai vesznek részt. Mint elhangzott, a versenynek nemcsak az a célja, hogy azon az ország legjobb szakemberei összemérjék a tudásukat, hanem az is, hogy tudásszintjüket magasabb fokozatra emelje, a kollégák megismerjék és átvegyék egymástól a jó gyakorlatokat. A vasúti szállítmányok hatósági ellenőrzése szigorú szabályzókhoz kötött, emiatt az ellenőrzés az ország területén mindenütt egységes eljárásrend mentén zajlik."

– mondta Dr. Mógor Judit, tűzoltó dandártábornok, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság hatósági főigazgató-helyettese.

A gyakorlati feladatok legeredményesebb megoldásáért a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság csapata különdíjat kapott. Harmadik Szabolcs-Szatmár-Bereg megye csapata lett, második pedig Tolna megye szakemberpárosa, Szendi Zoltán és Kurityák Máté. A vándorserleget egy évig őrizheti Békés megye, ugyanis az ott szolgáló vasúti veszélyesáru-szállítást végző ellenőrök bizonyultak a legjobbnak az országban.

Képek: Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóság