Egy Kanadában szolgáló rendőr tartott élménybeszámolót kollégáinak a rendőrkapitányságon.

Zanati Balázs Keszthelyről Kanadába települt egyenruhás, aki az utóbbi években rendszeresen látogat haza, és járja az ország rendőri egységeit, és élménybeszámolóval egybekötött tapasztalatcserét folytat a haza rendőreivel.

17 éve költözött Kanadába

Balázs Magyarországon katonai főiskolát végzett, majd a Honvédelmi Minisztériumban dolgozott. Ezt követően egy afganisztáni missziót is teljesített, majd 2005-ben költözött el Kanadába. Jelenleg a Torontói Rendőrségen teljesít hivatásos rendőri szolgálatot, ahol néhány év járőri munka után, jelenleg közösségi rendőrként felel körzete biztonságáért.

Az itthoni rendőrök nagy érdekfeszítéssel hallgatták az előadását

A 2,5 millió lakosú Toronto rendőre a napokban látogatott el a Dombóvári Rendőrkapitányságra, ahol dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, rendőrségi főtanácsos, kapitányságvezető fogadta. A rendőrök ezt követően bemutatták Balázsnak a rendőrkapitányság épületét, és betekintést nyert a dombóvári rendőrök mindennapi munkájába is. Ezután élménybeszámolót tartott, illetve a helyi kollégáknak tájékoztatást adott a torontói rendőrség struktúrájáról, feladatrendszeréről. Továbbá beszélt az 5500 fős szervezet sajátosságairól, valamint a felvételi eljárásról. Mesélt saját ottani rendőri szolgálatáról, melyet a rendezvényen résztvevők nagy érdeklődéssel hallgattak.

A látogatás érdekes tapasztalatok cseréjével, valamint közös ajándékozással fejeződött be.