Kezdőlap SZEKSZÁRD Szekszárd - Közélet

Dr. Nőt László Gergely A PTE címzetes egyetemi tanára lett

Országosan nagyra értékelt szakmai-tudományos munkássága, illetve oktatói tevékenysége elismeréseként a Pécsi Tudományegyetem Dr. Nőt László Gergelynek, a Tolna Megyei Balassa János Kórház osztályvezető főorvosának adományozta a PTE Szenátusa címzetes egyetemi tanár kitüntető címet.

Több évtizedes tapasztalattal évente több, mint 275 nagy ortopéd-traumatológiai műtétet végez. Szakterületei az akut traumatológiai műtétetek, csontegyesítő műtétek és ortopédiai beavatkozások; váll-, térd-, és csípőízületi protetika (elülső feltárásból), kézműtétek.

Célja, hogy innovatív megoldásokat alkalmazva segítse a betegek mielőbbi gyógyulását, ezért folyamatos tudományos tevékenységet is végez.

Dr. Nőt László Gergely jelenleg a szekszárdi Balassa János Kórház Traumatológiai-Ortopédiai osztályának osztályvezető főorvosa, de továbbra is részt vállal a fiatal szakemberek képzésében: óraadóként oktat traumatológiát és ortopédiát, diplomás ápoló és gyógytornász hallgatóknak, emellett pedig részt vesz szakmai továbbképzések, tanfolyamok szervezésében is.