Kezdőlap HAZÁNK Hazánk - Sport

Egy koponyaimplantátum tervező védte ki a montenegróiak szemét

Minden bizonnyal az idei kézilabda EB egyik legkülönlegesebb történetete a holland kapus, van Leeuwen beugrása. Pénteken 11 órakor éppen a munkahelyén volt, amikor felhívták a válogatottól, hogy pakoljon, mert szükség van a játékára. A hollandoknak ekkor már mindkét kapusa kiesett koronavírus fertőzés miatt és már a kapusedző is bemutatkozott az EB-n, de neki is pozitív lett a tesztje.

Szólnom kell a főnökömnek, hogy mi a helyzet, és miután nagyon sok a munka, elhoztam magammal a laptopomat, két meccs között majd befejezem, amit elkezdtem. Az egészségügyben dolgozom, koponyaimplantátumokat tervezek. Soha nem voltam még profi, eddig a munka mellett játszottam. Volt, hogy 36 órát dolgoztam és hatszor edzettem egy héten. Nálunk, hollandoknál nincs ebben semmi különös, a tanulást sem adjuk fel a sportért. A mostani keretben is többen rendelkeznek diplomával.” – nyilatkozta a meccs utáni sajtótájékoztatón.

Thijs van Leeuwen végül 42%-os védési hatékonysággal zárta szombaton a montenegróiak elleni győztes meccset, így kulcsszereplője lehetett a hollandok újabb bravúrgyőzelmének. Ez volt egyébként a második válogatott meccse pályaafutása során, és először választották meg a meccs legjobbjának.