Mutatjuk a Tolna megyei legjobbakat. 

Te bevállalnád? Ők megtették!

Több korcsoportban is dobogós helyezéseket szállítottak a Tolna megyei tűzoltók a VI. „Pump & Run” Országos Bajnokságon, Kecskeméten. Tudatos felkészülés, egészséges versenyszellem, csúcstámadás, komfortzóna elhagyása. Ez a VI. „Pump & Run” Országos Bajnokság, ami immár hatodik a sorban. Helyszín Kecskeméten a Benkó Zoltán Szabadidő Központ.


Idilli, de kőkemény

A kecskeméti Vízmű-domb, vagy más néven Benkó-domb a Széchenyi-város elnevezésű városrészben található, amelyet a mellette lévő csónakázó tó kotrásakor kitermelt földből emeltek 1976. és 1986. között. Helyi jelentőségű, védett természeti terület, a domb a térség legmagasabb pontja. A verseny komoly fizikai és pszichikai erőpróba, amelynek résztvevői mindvégig a teljesítőképességük határait feszegetik. 

Fekvenyomásból (pump) és teljes védőfelszerelésben történő futásból (run) áll. 


Légzőkészülékkel fel a dombra!

A fekvenyomást a nőknek huszonöt, a férfiaknak hatvan kilogrammos kétkezes súlyzóval, fekvenyomópadon kellett teljesíteniük. Ezután öt percen belül teljes védőfelszerelésben, bevetési védőruhában, védőcsizmában, védősisakban és speciális tűzoltó védőkesztyűben, hátukon acélpalackos légzőkészülékkel és két tömlővel a kézben rajtoltak el.  


A futó versenyszámban egy háromszázötven méteres sík szakaszt egy ugyancsak háromszázötven méteres, ötven méter szintkülönbségű emelkedő követett. Ezt maguk mögött hagyva jutottak fel a versenyzők a Vízmű-domb tetejére.
A védőfelszerelés súlya megközelítette a harminc kilogrammot, a tömlők pedig még plusz tíz kilogrammot jelentettek. 

A versenyt több mint félszázan teljesítették

Tolna megyében a Paksi Hivatásos-tűzoltóparancsnokság tűzoltói állhattak a dobogóra. A 30 év alatti korcsoportban első helyen Turcsán Tamás tű. őrmester, míg a másodikon Kovács János Bence tű. őrmester végzett. A 40 év feletti korcsoportban Szuprics Ferenc tű. őrnagy térhetett haza egy bronzéremmel a nyakában.

GRATULÁLUNK! Ez kemény volt yes

Fotó: Kovács Andrea tű. főhadnagy