Kezdőlap HAZÁNK Hazánk - Gazdaság

Egyre drágábbak a családi, az iker- és sorházak

Átlagosan 18,7 százalékkal nőtt az év első négy hónapjában az előző év azonos időszakához, a megyei jogú városokban a használt családi, iker- és sorházak négyzetméterára – derült ki az egyik ingatlanközvetítő cég felméréséből. 

A tégla lakásoknál 11,4 százalékkal, a panellakásoknál 9,3 százalékkal nőttek az átlagos négyzetméterárak az első négy hónapban 
A használt házaknál átlagosan 286 ezer forintos négyzetméterárat tapasztaltak, ami a legalacsonyabb a használt lakóingatlan típusok között. A legdrágább városnak Sopron bizonyult, a házak négyzetméter ára 440 ezer forint volt. 

Január és április között a használt lakások átlagos négyzetméterára 363 ezer forint volt. A társasházi használt lakások Érden voltak idén a legdrágábbak, átlagosan 520 ezer forintot fizettek a vevők egy négyzetméterért, míg Debrecenben félmillió, Győrben 490 ezer forint, Veszprémben és Székesfehérváron pedig több mint 400 ezer forint volt az átlagos négyzetméterár. 

A megyei jogú városok panellakásainak átlagos négyzetéterára az idén az év első négy hónapjában éves összevetésben 9,3 százalékkal, 336 ezer forintra nőtt. A legdrágább városok: Debrecen, Sopron, Székesfehérvár és Szeged átlagos négyzetméterára kicsivel meghaladta a 400 ezer forintot, ehhez közelít Győr is, ahol az átlagos négyzetméterár 392 ezer forint volt.

A többi városban átlagosan 250-350 ezer forintos négyzetméteráron keltek el a panelek, ezek az átlagárak 1-15 százalékkal volt magasabbak a tavalyinál