Az indiai rendőrség egy olyan bűnbandára vadászik, amelynek tagjai leszereltek egy 18 méter hosszú vashidat, majd feltehetőleg fémhulladékként értékesítették darabjaira bontva.

A rablók a helyi öntözési hivatal által felbérelt munkásoknak adták ki magukat, majd különböző munkaeszközök segítségével bontották le az elhagyatott hidat az indiai Amiyawar falujában, amely az állam fővárosától 150 kilométerre délre található.
A fémhulladékok értékesítése jövedelmező üzlet Indiában, ahol gyakorinak számít, hogy fémalkatrészeket lopjanak el, amelyeket aztán nagy, szervezetlen roncstelepeken adnak el könnyű pénzért.
Egy rendőrtiszt szerint a helyiek azt hitték, a kormány végül úgy döntött, hogy lebontja a közel 30 évvel ezelőtt épített hidat, mivel már régóta nem használták, valamint a falusiak korábban kérelmet is benyújtottak ez ügyben az öntözési hivatalhoz .
A szemtanúk elmondása alapján két nap alatt végeztek az elbontási munkálatokkal, majd a hét elején egy járműre pakolták a fémhulladékot, a helyszínt pedig teljesen kiürítették. Egy rendőrségi tisztviselő szerint a banda néhány tagját már sikerült beazonosítani, azonban a többieket továbbra is keresik, emellett köztulajdon megsemmisítésével és ellopásával vádolják őket.