A közeljövőben díjakat adnak át az Országút folyóirat azon a szerzőinek, akiket a legtöbben olvasnak.

3 kategóriában adják át az elismerést

A folyóirat legolvasottabb szerzőinek járó díjakat első alkalommal ítélték oda, az átadó ünnepség január 17-én lesz az Országút fővárosi székházában.
Vers kategóriában Lackfi János, a prózai szerzők közül Döme Barbara, a publicisták részéről pedig Korzenszky Richárd veheti át a folyóirat irodalmi díjait, amely oklevéllel és pénzjutalommal jár.

"A díjakat a lap szerkesztőbizottsága és szerkesztői ítélik oda az olvasottság alapján. Az Országút nyomtatott formában és online egyaránt megjelenik, a díjazottak kapták az olvasóktól a legtöbb like-ot az interneten. A három alkotó rendszeresen publikál nálunk" – közölte a főszerkesztő.

Az Országút első száma 2020 februárjában jelent meg. A folyóirat második születésnapja alkalmából megjelenik egy négyszáz oldalas antológia, amelyet a hétfői díjátadón mutatnak be. A kötetben természetesen Lackfi János, Döme Barbara és Korzenszky Richárd korábbi írásai is szerepelnek. A művészet, a tudomány és a közélet aktualitásaival, hagyományaival foglalkozó Országút print változata kéthetente jelenik meg a Magyar Szemle Alapítvány kiadásában.
 

Kép: felvidek.ma